Boek - Plastic Soup Surfer

Hoe een persoon het verschil kan maken

Lees het verhaal van de Plastic Soup Surfer en ontdek hoe jij ook het verschil kunt maken in de strijd tegen de plastic vervuiling. Mei 2021 in de boekhandels. 

Blijf op de hoogte!

Plastic Soup Surfer - het boek

DE PLASTIC SOUP SURFER IS NIET TEGEN PLASTIC. HIJ IS TEGEN HOE WE ERMEE OMGAAN.

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga heeft in de afgelopen zes jaar brede publieke aandacht getrokken door spraakmakende surf- expedities en recordpogingen op surfboards gemaakt van plastic afval. Hij richt zich met zijn acties op het bedrijfsleven en politici, die de overgang naar een ‘plastic smart’ maatschappij zonder plastic vervuiling kunnen versnellen.

LEES HET VERHAAL VAN DE PLASTIC SOUP SURFER EN ONTDEK HOE JIJ OOK HET VERSCHIL KUNT MAKEN IN DE STRIJD TEGEN PLASTIC AFVAL!

‘In mijn boek beschrijf ik met mijn persoonlijke ontwikkelingsroute de veranderende kijk op plastic. Ik schets toekomstige trends, maar ontkracht ook mythes rond recycling en de plasticsoep. Bovenal toon ik hoe we wél tot een duurzame omgang met plastic kunnen komen. Ik wil hoop bieden. In tegenstelling tot abstracte milieuproblemen als de opwarming van de aarde maakt de tastbaarheid van het materiaal bereikte resultaten direct zichtbaar en deelbaar. Deze zichtbaarheid biedt enorme kansen als het handvat voor brede gedragsverandering richting een duurzame samenleving. Dit is geen boek tégen plastic. Dit is een boek waarin plastic de hoofdrol krijgt om een positieve gedragsverandering voor elkaar te krijgen. We moeten beter en slimmer met plastic omgaan: ‘plastic smart’. Om dit voor elkaar te krijgen zijn burger, politiek en bedrijfsleven nodig. Dit boek draagt aan de hand van een opmerkelijke en persoonlijke reis bij aan die transitie.’

Het Plastic Soup Surfer verhaal

teaser boek